Felling av to ulver i Värmland


Oppdatert: 10.10.2007
Naturvårdsverket åpner for felling av to ulver i Värmland. En ulv kan felles i området for Jangenreviret, og en ulv kan felles av familiegruppen som holder til i grensen mellom Norge og Sverige, - Gräsmarkreviret.
Ulvepar orginal - Copyright: Åke Aronson 
Illustrasjonsfoto. Fotograf: Åke Aronson

Naturvårdsverket begrunner vedtaket med uvanlige mange angrep på hunder og husdyr de siste månedene. Både i Gräsmark og Jangenområdet har hunder og husdyr blitt angrepet i år. I området ved Jangenreviret har en hund blitt alvorlig skadet og 3 drept. I tillegg har sau blitt angrepet ved ett tilfelle. I Gräsmarkreviret har ulver angrepet hunder ved tilsammen fire tilfeller i 2006 og 2007, og i løpet av de siste tre år har sau blitt angrepet av ulver 13 ganger.

Til sammen 6 ulver kan felles
Det åpnes dermed for felling av til sammen 6 ulver av den Skandinaviske ulvebestanden. I tillegg til disse to ulvene som kan felles på svensk side, åpnes det for felling av 1 ulv i Aust-Agder, og kommunene Fyresdal og Nissedal, 1 ulv i kommunene Hægebostad og Åseral i Vest-Agder og 2 ulver i deler av Ringsaker, Hamar, Løten, Åmot og Elverum kommuner. Lisensfellingsperioden i Norge er fra 1. oktober til 31. mars.

Kart over områder hvor det kan felles ulv

Felling av ulv i 2007

Oppdatert: 10.10.2007

Kontakt