Følg ulver på Internett


Osdalshannen
Osdalshannen
© Lars Gangås
Oppdatert: 10.09.2010
Jegere og andre interesserte kan nå følge ulver som er merket med GPS-sender, via en kartløsning på Internett.

Det er Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) som har laget kartløsningen i samarbeid med Svenska Jägareförbundet, Länsstyrelserna, SkandUlv, Viltskadecenter og Direktoratet for naturforvaltning.

Verdifull for jegere
Ulveweben, eller vargweben som nettsiden kalles på svensk, viser de siste posisjonene på noen av de GPS-merkede ulvene i Norge og Sverige. Hver rute er 10x10 km og følger inndelingen i Riktes Nät. Dato og tidspunkt for siste posisjon av en eller flere ulver blir angitt i den aktuelle ruta.

Ved hjelp av denne nettsiden kan du følge ulvenes bevegelser og se hvilke områder de bruker. Dette vil gi verdifull informasjon for blant annet jegere, som jakter med hund i områder med ulv. Nettsiden skal videreutvikles utover høsten og etter hvert vil flere ulver som er merket legges inn.

Utenfor dekning i perioder
Det kan oppstå perioder hvor kartet ikke blir oppdatert, fordi ulvene befinner seg utenfor mobildekningsområdet og dermed sendes det ikke nye posisjoner.

Mer informasjon om ulv i Norge får du ved å ta kontakt med Statens naturoppsyn, Fylkesmannen eller Direktoratet for naturforvaltning.

Gå til ulveweben:

http://webmap.slu.se/website/vargwebb/

Oppdatert: 10.09.2010