DN vil følge opp etter nærgående ulv i Trysil


Illustrasjonsfoto av ulv
Illustrasjonsfoto av ulv
© Direktoratet for naturforvaltning
Oppdatert: 04.07.2011

Direktoratet for naturforvaltning (DN) har bedt ulveeksperter om å vurdere atferden til tre ulver som i helga eksponerte seg nær folk og hunder i Slettåsreviret i Trysil.

Det var en mann som var ute og jogget med hundene sine som kom ut for en ubehagelig opplevelse med ulvene lørdag kveld. Dyrene var nærgående mot mannen og hundene. De forlot stedet da en annen person kom til.

– Statens naturoppsyn (SNO) ble varslet om hendelsen, og har i ettertid vært på stedet sammen med mannen som møtte ulvene. SNO ser alvorlig på dette og vil også fortsette oppfølgingen i området, sier seksjonssjef i SNO, Kjartan Knutsen.

Les logg om hendelsen fra SNO

Episoden er såpass uvanlig at Direktoratet for naturforvaltning har bedt forskere om en vurdering av disse ulvenes atferd. Vurderingen vil bli gjort av det skandinaviske forskningsprosjektet som arbeider med ulv, Skandulv, ved koordinator Olof Liberg fra Grimsø forskningsstasjon.

I Sverige finnes betydelig flere ulver enn i Norge, og der har det også vært andre hendelser av lignende karakter.

– Det er viktig å samle informasjon om slike hendelser, og vurdere dem både enkeltvis og samlet med tanke på eventuelle nødvendige oppfølgingstiltak. Direktoratet for naturforvaltning vil derfor følge saken tett i tiden som kommer, sier DN-direktør Janne Sollie.

Oppdatert: 04.07.2011

Kontakt
Terje Bø Viltseksjonen i DN
TLF: 977 87 000